torek, 2. junij 2009

Santiago in nov music komad

no takole..

prispela v Cile.
pot je bila ovinkasta po Andih- najprej gor od Mendoze, potem po meji pa se dol po ovinkasti in zaviti cesti, kjer se mi je velikokrat zdelo, da je cesta tako ozka, da bomo kr padli dol po hribu....

, na Chilenski meji smo stali debelo uro. Ker imajo proceduro. Najprej dobis izhodni stempelj na argentinski strani, potem vhodni stempelj na cilenski... potem je treba nazaj na bus, se peljat 5 metrov, spet dol, vso prtljago ven, vsi potniki v vrsto, prtljaga cez rentgen... nato se rocna prtljaga cez rentgen. Cariniku, ki prelaga prtljago je treba dat neko napitnino, ker kljub temu, da je to njegov job, je fino dobit kak kovanec, a nede.

Nato se kak carinik vtakne se v dolocen kufer s sumljivo vsebino (na primer ne sme se cez mejo nest zivalskih izdelkov, pa seveda ostale krame (orozje pa to)). Po kaki uri prekladanja po carini, smo koncno sli nazaj na bus in v dolino.

It v dolino je tko se ene 5x hujse kot it dol proti Celovcu cez prelaz... sploh ce je to bus, in pred njim in za njim sami kamioni...ampak pokrajina je fantasticna.

no, zdaj sem v Santiagu. Spim pri enmu fantu, ki sem ga spoznala prek couchsurfinga.... in je prav zanimivo. Nelson igra v death metal bandu, ma pircinge in tatuje... ampak drugace prav zanimiv fant, ki ga zanima vse zivo... in se nor je na vso mogoco muziko!

tule en primerek iz njegove zbirke:
http://www.youtube.com/watch?v=Bp2UHWuf7UY

M

1 komentar:

Borut pravi ...

Murka?! Hehe nisem vedel, da je to tvoj nickname??!..zanimivo;)! Kakor koli...dobrodošla v Čilah...prvi vtisi so zgovorni, da si spoznala vsaj mjuzik modela;). Link skupine Creepshow mi je ql! Priloži še kaj!
Aja drugače pa je bil prestop meje ZELO zanimiv....še bolj podroben pregled kot na Schengen prehodu..hehe...
Enjoy in se že veselim tvojega naslednjega posta s slikami itd..
LpB. :)