sobota, 18. julij 2009

Chungking Mansions, Hong Kong


Torej

. Hong Kong.

Ko isces poceni prenocisce v Hog Kongu, dobis vtis, da je edina opcija ena od razlicnih Guesthouse, ki se, zanimivo, vsi nahajajo na istem naslovu.

Nathan Road 36-44, Chungking Mansions.

Nathan Road je glavna ulica, kjer se dogaja vse, na Kowloon otocju, cez vodo od glavnega Hong Kong central otoka.

Ko isces poceni prenocisce, najdes kar nekaj guesthouses, ki se nahajajo na tem naslovu. Ker ne ves, kaj tale Mansions sploh je, zacnes brat opise kako priti do hotela ali hostla. In te vse mine.

Chunking Mansions je namrec ena kolobocija od stavbe, ki ima sicer samo 17 nadstropij, ampak ima tudi razlicne `buildings`. A, B C itd.. tja do F, torej 7 razlicnih vhodov, ki imajo vsak po 17 nadsropij. Cela stavba je mesanica trgovin, restavracij, prenocisc (baje jih je ene 80), menjalnic, imajo celo prav zaresno shopping mall. In seveda ko prides not, in isces vhode v stavbo, v kateri je tvoj hostel, se ti kar malce zmesa od vseh moznosti.

Vecina hostlov ima poseben opis, kako do njih. Ker naslovi so takile: 33-46 Nathan Road, Block A, Flat A2, Floor 14. In potem imajo se napisano, da si sprintaj naslov in ne podlezi vsem ´prijaznim´fantom, ki te bodo hoteli speljat v drug hostel. Ker bodo rekli, da tvojega hostla kao ni ´vec, al pa ti bodo prijateljsko pomagali najt pot do njega, in v labirintu, se bos znasel v cisto drugem koncu te zgradbe, oni pa bodo pobasali provizijo.

Po teh opisih, me je malo minilo da bi sla tja spat. sem malce pobrskala po http://www.booking.com/ in nasla za kar ugodno ceno hotel s 4 zvezdicami. Kar je najbolje, da sem dobila zastonj nadrgadnjo sobe in pristala v dvoposteljni za ceno enoposteljne.... jupi!

No, Chunkging Mansions so mesanica vsega. Imas import-export trgovine, trgovince z mobiteli, indijske restavracije, nocne klube, hostle.... not mrgoli mesanica vseh moznih narodnosti. Imajo celo spletno stran. Vsekakor zanimiva stavba, v kateri baje poleg vseh komercialnih enot, zivi se 4000 stanovalcev. Chungking Mansions imajo tudi slab sloves, da se not nahajajo zadrogiranci, kriminalci, ilegalni priseljenci itd...

http://www.chungking-mansions.hk/index.html

in tole je pozvetek iz Wikipedije: http://en.wikipedia.org/wiki/Chungking_Mansions

Maja

Ni komentarjev: