sobota, 18. julij 2009

Tropski ciklon signal 8

Sedim v hotelski sobi, in gledam filme .. in cakam, da se vreme izboljsa.#
Vceraj so napovedali tropski ciklon signal 1. To pomeni, da se ciklon nahaja nekje v okolici 800 km od Hong Konga.

Cim se ciklon pribliza HK, objavijo Signal 3 (kar imamo trenutno ze cel dan), in ko zadeve postanejo resnejse, napovejo signal 8.

Ko je napovedan signal 8, se ustavi zivljenje v HK. Zaprejo sole, javne institucije spustijo uradnike domov (le ti pa grejo baje ponavadi zurat, namesto da bi sli domov poskrbet za varnost), promet se ustavi. Vremenarji priporocajo, da ostanemo doma oz v zaprtih prostorih, zapremo in zaklenemo okna, preverimo vrata, spranje itd. No, tako zdaj cakamo, al bojo napovedali signal 8 ali ne.

No, ko napovejo signal 9, je veter se mocnejsi in 10 pomeni hurikan nad Hong Kongom.


Vam povem, da je bilo zadnje dni tu prav posteno vroce. Saj stopinje niso nic visje kot v Lj... borih 33 stopinj. Ampak ko to zmesas z 88-95% vlaznostjo, je pa hudic. Stopis na cesto, naredis nekaj korakov.... in ze razmisljas, da bi bilo fajn met kake druge hlace na sebi. Ali pa rezervno majco za preoblect. In hodis po cesti in vsake 5 metrov skocis v bliznjo trgovino na malce hlajenja.

Vceraj zvecer ob desetih, je bilo se vedno 30 stopinj. Vlaznost na visku, tako da komaj dihas.

No, danes sem imela ´zmenek`z Esther, prijateljico od Michelle... je odpovedala ravno zaradi ciklona. Upa, da se bo do ponedeljka ciklon umiril in potem mi bo razkazala nocno zivljenje:)

In za jutri sem imela v nacrtu ogled Macau, ki je kitajski Las Vegas.... ampak ker je to otocje 1 uro stran po vodi od Hong Konga, bo to verjetno odpadlo. Ker ko je napoved ciklona, se ustavijo seveda tudi vsi vodni taxiji...

Ja. takle mamo, ce se potepamo po Aziji v monsunskem obdobju:)

Ni komentarjev: