torek, 21. april 2009

Mesto duhov

Vas zanima mesto duhov? Imate radi pokopalisca?

Jaz sicer nisem ravno obozevalec pokopalisc, ampak tole je vredno ogleda.


Recoleta je zelo lep in bogat predel v Buenos Airesu.Ena od zanimivosti je tudi pokopalisce. Ce ste ze kdaj bili v Parizu na Pere Lachiaise, potem veste kako znajo bit pokopalisca celo zanimiva.

Recoleta je zadnje mesto za mnoge argentinske politike, znanstvenike, inzenirje in druge pomembneze. Zgrajeno je bilo leta 1822 in je mesto v malem. Sprehodis se lahko po ulicah in ogledujes grobnice, ki se kot vecmeterske hise vzpenjajo v nebo, Vsaka druzina ima potem ogromno napisov, in vecina grobnic je opremljena z spomeniki. V notranjosti lahko vidis prav zaresne krste. Na zalost so nekatere grobnice prav nemarno zapuscene, steklo je razbito, vrata rjavijo, pajcevina se bohoti naokoli.

Glavna zvezda Recolete je Eva Peron. Njen grob je najbolj obiskan in premore najvec svezih roz. Svec tu ne poznajo. Sicer bi si clovek misli, da ga bodo namestili kam na vidno mesto, ampak se skriva v ozadju med drugimi ozkimi hodniki. Da ga najdes, premore pokopalisce tudi zemljevid, ki ga za nekaj pesosov kupis na vhodu.

Posebnost tega pokopalisca so tudi mnoge macke, ki se podnevi soncijo na proceljih, proti koncu dneva pa fehtarijo za kak priboljsek od mnogih turistov.

Vec informacij: http://en.wikipedia.org/wiki/La_Recoleta_Cemetery

1 komentar:

Borut pravi ...

Dobesedno res "Mesto duhov" in mesto v malem!
Kaj si napisala me je najbolj navdušilo, da ne poznajo in prižigajo nagrobnih sveč?? TO MI DELI! ŠE DOBRO, da jih ne...če ne bi mel še več težav z odpadki;)..(spet moje področje)!
Bolje prinset kako rožico, če že....

Lpb.:)