nedelja, 12. april 2009

Ni morje.... je reka

Danes ena lekcija o geografiji

Pogled na zemljevid da obcutek, da je Buenos Aires ob morju. Vode je kar precej tule naokoli, pristanisca so polna ladij.

Ampak... ne. Ni morje. Je reka.

Rio de la Plata, je reka, ki zdruzuje dve drugi reki (Uruguay in Parana), in se kasneje ene 290 km stran zlije v Atlantski ocean

Vec o tem na temle linku
http://en.wikipedia.org/wiki/R%C3%ADo_de_la_Plata.

Ob reki obstajajo tudi plaze, kjer se prebivalci mesta hodijo soncit in preganjat nedeljske popoldneve. Vceraj sem se vozila skoraj uro in pol iz centra mesta, v predel izven glavnega mesta (Capital federal), v provinco. Zamenjala sem dva avtobusa, ampak se splaca. Na temle koncu na severu mesta, je tak miren del, z lepimi hisami in varnostniki na vsaki ulici. Plaze pomenijo zelenico, zraven bar, in kopico ljudi, ki sedijo na travi in uzivajo. V daljavi se vidijo obrisi glavnega mesta, in na vodi se podijo colni in jadrnice. Plavanje nekako odpade... voda je namrec rjavkasta in polna umazanije.

Za priblizno orientacijo, kje so lepe plaze je tule link na google maps
http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geocode=&ie=UTF8&layer=x&g=Av+Del+Libertador+6000,+Buenos+Aires,+Argentina&ll=-34.472741,-58.482714&spn=0.010578,0.027466&z=15
Posted by Picasa

1 komentar:

Borut pravi ...

hvala za to lekcijo geografije...spet vem neki novga! Samo iz prve, pa res zgleda, kot morje! Škoda le-to, da je tok umazana!!!!