nedelja, 12. april 2009

Monedas.... drobiz je zlata vreden


Se spomnite casov nase ex Juge... ko smo imeli na bankovcih ziljon nicel, kovanci pa nas sploh niso zanimali.
Ker niso bili vredni nic.



No, potem so nicle zginile, vmes smo zamenjali valuto, potem smo presli na Evre... in centi so nekako vec vredni. Moj odnos do centov je se zmeraj bolj pismeuhovski...

Sem pa zacela cenit drobiz, kovance, centavos tule v Buenos Airesu. Kaj hitro sem namrec ugotovila, da je drobiz edino placilno sredstvo na avtobusih. In ce hoces tule kam prit, so avtobusi najcenejsa in najboljsa opcija (saj veste 150+ linij). No in tako hitro zacnes zbirat kovance, da imas denar za avtobus.

Seveda hitro prides do spoznanja, da je do kovancev tezko prit. Nihce nima za zmenjat. Ko placas v restavraciji ali trgovini, prosis za ´monedas´ in jih tezko dobis. Vsi sparajo drobiz in vracajo bankovce. Edina moznost za menjavo so banke.. sem se namrec cudila zakaj so v bankah take vrste, ko vendar obstajajo bankomati na vsakem koraku. Ja, ljudje stojijo v vrstah, da zamenjajo bankovce za drobiz in cakajo tudi po pol ure, da pridejo do 5 pesosov v kovancih.

Trenutno imam v zepu 80 centavov... ne bo zadosti za bus. Upam lahko samo, da dobim kak kovanec ko bom placala danasnjo kavo:)

Posted by Picasa

Ni komentarjev: